Skip to main content

Afspraak maken

Plan gemakkelijk en snel je online VIDEOconsult met PRPSkliniek om meer te weten te komen.

Boek hier uw VIDEOconsult

Maak kennis met

Uw behandelend chirurg

Alle PRPS-injecties worden gedaan door de chirurg zelf. Zijn gehele team staat u ter beschikking voor de behandeling.

Hoofd PRPSKliniek.nl

Dr. HPJD (Jeroen) Stevens

Dokter Jeroen Stevens is de grondlegger van wat hij noemt Biologische Chirurgie.
Na meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek, meer bijna 80 wetenschappelijke publicaties, bijdragen in boeken en meerdere proefschriften is door hem en zijn team ruimschoots aangetoond dat het niet alleen maar mooi klinkt, maar het is echt waar.

Dokter Jeroen Stevens is de grondlegger van wat hij noemt Biologische Chirurgie. Na meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek, meer bijna 80 wetenschappelijke publicaties, bijdragen in boeken en meerdere proefschriften is door hem en zijn team ruimschoots aangetoond dat het niet alleen maar mooi klinkt, maar het is echt waar.


 

BIG registratienummer: 99038726001
Bekijk waardering op Zorgkaart Nederland

Veelgestelde vragen

Antwoord op jouw vraag niet gevonden? Je kunt ons altijd bereiken.

Moet ik onder narcose of onder sedatie bij de behandeling?

Nee, het heeft zelfs de voorkeur om alleen onder lokale verdoving de ingreep te ondergaan. Dat houdt de behandeling €350 goedkoper, geeft maar zeer beperkt en kortdurend ongemak te vergelijken met een kleine liposuctie van benen of buik en wat prikjes als bij de tandarts om het doel gebeid te verdoven. Lopend naar binnen, lopend naar buiten en meteen repareren is het motto!

Is er veel napijn na de behandeling met PRPS?

Nee, de plek waar de reparatiecellen uit het onderhuids vettige weefsel worden weggehaald voelt wel degelijk wat beurs en soms geïrriteerd. Dat duurt meestal niet meer dan 3-7 dagen. De plek waar PRPS wordt ingebracht kan ook wel wat beurs voelen maar zeker niet pijnlijk.

Kan/mag ik meteen bewegen en belasten als er een gewricht wordt behandeld met PRPS?

Ja, reparatie op celniveau begint meteen, net als bij een schaafwond, dus tijdens bewegen van bv knie, schouder of pols kan je wel wat stijfheid en ongemak voelen.  Maar het mag en kan wel degelijk meteen! Er is zelfs helemaal geen speciale revalidatie begeleiding nodig. De eerste week onbelast mobiliseren zonder zwaar tillen en of sjouwen of sporten wordt wel aangeraden. Daarna voer je de belasting en inspanning op op basis van de klachten.

Is 1 behandeling met PRPS altijd voldoende voor 100% herstel van mijn pijn en functie verlies?

Nee, ook al kan dat wel mits je er maar vroeg genoeg bij bent. De ‘restschade’ bepaalt of je 1 of meerdere sessies nodig hebt ik zo dicht mogelijk in de buurt te komen van volledig herstel op celniveau. Heb je veel schade in het gewricht (of in de huid) die in de loop van de jaren steeds erger is geworden dan ben je op de ‘trap van restschade’ meer dan 20% ‘afgezakt’. Iedere traptreden dichter bij 100% schade betekent dat reparatie te laat komt en het gewricht (of de huid) vervangen moet worden door een prothese. Zit je op -2 of -3 traptredes ‘restschade’ dan kan PRPS per keer je 1 tot maximaal 2 traptreden ‘reparatie en herstel’ geven. Dat geeft minder pijn en meer functieherstel. Verse sportblessures herstellen meestal met 1 maximaal 2 behandelingen.

Moet ik PRPS ook als preventieve behandeling zien?

Nee, het is je eigen reparatie systeem dat verplaatst wordt naar een plek met restschade (die pijn en functie verlies geeft) en alleen aan de slag gaat als er op die plek ook echt iets te repareren valt. Is er geen schade worden de ‘luie reparatiecellen (die we voorheen stamcellen noemden) niet wakker en gebeurt er niets.

Vergoedt de verzekering de behandeling met PRPS al?

Nee, dat kan nog wel 5 tot 10 jaar duren. De behandeling is inmiddels wel degelijk volledige uit de testfase maar lange termijn resultaten van meer dan 5 tot 10 jaar en een bredere groep medisch specialisten die de behandeling eerst hebben geleerd en dan ook kunnen aanbieden zijn helaas langdurige trajecten. Voorlopig kunt u in Nederland alleen bij PRPSkliniek terecht voor deze unieke behandeling. Wel degelijk werken we al samen met meerdere doorverwijzende orthopedisch chirurgen, plastisch chirurgen, dermatologen, fysio- en ergo therapeuten en houden we deze doorverwijzers altijd op de hoogte van uw herstel met grafieken van uw beloop als u dat goedkeurt.