Skip to main content
Huidschade

Tijdens operatie

PRPSkliniek biedt behandelingen aan. Plan gemakkelijk en snel je online videoconsult om meer te weten te komen.

Nieuw onderzoek

Lipofilling geeft vulling en herstel van weefselschade. Het fascineert dr Jeroen Stevens en zijn team of meer Reparatiecellen toevoegen ook meer reparatie geeft dan je ziet na gewone lipofilling van met name de huid van het ouder wordende gezicht.

In een unieke multicenter trial hebben dr Stevens en zijn team bij 36 vrouwen die een borstverkleining ondergingen gekeken naar de mate van verbetering van een vers gemaakt litteken met hoge resolutie fotografie, weefselonderzoek en elasticiteitsmetingen van de opperhuid.

De conclusie bleek aan te geven dat er fraai wordt gehecht door alle artsen die meededen aan de studie, ja PRPS in het litteken gaf eerder mooiere littekengenezing dan de controlegroep, maar na 12 maanden was er geen significant verschil meer. De restschade was vergelijkbaar (0 tot -1).

PRPS lijkt dus vooral zinnig om toe te voegen aan een primaire ingreep als er in plaats van een net chirurgisch snede een ernstiger beschadigd wondgebied hersteld moet worden.

Wetenschappelijk fundament

Door alle teamleden achter het concept van PRPS is de afgelopen jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek verricht, zowel in het lab als in de kliniek, naar PRPS en de bouwstenen ervan (PRP, SVF). Inmiddels zijn er meer dan 50 ‘peer-reviewed’ publicaties in internationale journals verschenen. Hoofdstukken in wetenschappelijke boeken verschenen. Tientallen presentaties op congressen gehouden. Masterclasses gegeven om van en met elkaar te leren. Er zijn zelfs 3 proefschriften verschenen gebaseerd op deze materie.

Hier kunt u zich verder verdiepen in al deze zaken en lezen waarom PRS zo veel potentie heeft.