Skip to main content

Wetenschappelijk onderzoek

Artikelen

MasterClass Organic Surgery

Medisch specialisten die van PRS en Biologische Chirurgie meer wilden weten volgden diverse MasterClasses in 2018 en 2019.
Door diverse wetenschappelijke verenigingen werd deze cursus beloond met 6 accreditatie punten.

Lees hier meer over de MC2020 (die vanwege de Covid regelgeving werd uitgesteld).

Inmiddels wordt ‘de boodschap’ weer gedeeld op diverse internationale congressen, zoals in september 2022 op het ISAPS in Istanbul, Turkije.

PRS tegen Arthrosis in de Knie

PRS blijkt bij slijtageklachten van de knie binnen 6 tot 12 weken gemiddeld 28% minder pijn te geven (deltaVAS van 4.8 pijn voor behandeling naar 3.0 pijn na de injectie, p<0.01). Door een onafhankelijk orthopedisch chirurg gemeten, gepubliceerd in de jubileum editie van Applied Sciences, BioSciences and BioEngeneering, MDPI.

Lees hier meer

Stamcellen kunnen littekenweefsel verbeteren

Van vetweefsel afgeleide stromale cellen (ookwel ‘stamcellen’ of Stroma genoemd) beïnvloeden de wondgenezing door ingroei van nieuwe bloedvaatjes te versterken, ontstekingen te remmen en de extracellulaire matrix te hermodelleren.

In het bijzonder wordt onze SVF-isolatieprocedure vergeleken met alternatieve technieken, en het potentieel ervan bij de behandeling van littekenweefsel en hermodellering van littekenweefsel wordt besproken.

Lees hier meer

PRP en Lipofilling van het gelaat; de 1e studie van dit soort in de wereld ooit!

Een wereld primeur: de publicatie van een door de CCMO goedgekeurde, prospectief gerandomiseerde studie naar het effect van PRP op lipofilling afgerond. Na 5 jaar hard werken promoveert dr JC Willemsen op dit onderwerp bij de UMCG onder begeleiding van dr HP Stevens, prod.dr B vd Lei en prof dr M Harmsen.

Conclusie: PRP geeft ongeveer 30% snellere wondgenezing maar verbeterde elasticiteit van de opperhuid was net niet significant maar wel aannemelijk (mogelijk door enkele drop-outs tijdens de follow-up ?).

Lees hier meer

PRS helpt tegen Alopecia Androgenetica

PRS geïnjecteerd op het niveau van de haarwortel geeft bij beginnend haarverlies herstel van de schade die er blijkbaar ook bij dit proces aanwezig is.

Meer haren per haarzakje, nieuwe haren uit een vermeend dode haarwortel, PRS heeft zonder gebruik van hormonen gemiddeld 20% meer haardichtheid binnen 6 tot 12 weken.

Lees hier meer.

Lipofilling voor de behandeling van pijnlijk verlittekende huid

Lipofilling blijkt voor de behandeling van pijnlijke, niet op medicatie reagerende, verlittekende huid te helpen!
Door een onafhankelijk pijn anesthesist is nader onderzoek gedaan naar dit effect.

Lees hier meer

PRS ter ondersteuning bij de behandeling van de peri-anale fistel

In plaats van 55% waren van de eerste 18 patiënten met een fistel nu 89% volledige genezen!
Bij controle na 6 maanden met MRI bleken ze volledig genezen en was er alleen gewone huid te zien zonder 1 spoor van litteken! Zie hier de onderzoeksposter gepresenteerd op een groot internationaal congres ( in samenwerking met het Erasmus MC, Rotterdam).

Langer lopende studies zijn uiteraard nodig (en worden op dit moment uitgevoerd) voordat een definitief oordeel over deze nieuwe benadering kan worden opgemaakt.

Meer informatie haalt u bij dr Eelco de Graaf, Algemeen Chirurg, IJsselland Ziekenhuis, Rotterdam.

Lees hier meer.

Basaal wetenschappelijk onderzoek naar de matrix

De van onderhuids weefsel afkomstige matrix (het bloedvatbindweefsel netwerk) heeft een belangrijke functie bij wondgenezing: het zorgt voor een slow-release van opgenomen signaalstofjes.

Lees hier meer

Proefschrift over PRP en lipofilling

5 jaar wetenschappelijk werk gebundeld tot proefschrift. Joep Willemsen verdient een groot compliment: volgehouden ’tot de punt achter het laatste woord’. Onze one-liner; ik als co-promotor, Joep als onderzoeker van de methoden die we in de praktijk toepassen: lifting, lipofilling en PRP. Prof Berend vd Lei (plasticus) en Prof Marco Harmsen (medische biologie, RUG) begeleidden zijn lab- en schrijfwerk. Conclusie: beter inzicht hoe wondgenezing precies werkt op cel niveau en de signaalstofjes die er tussenin meesturen ! PRP verkort de hersteltijd van lipofilling met 30% !

Blader door en maak een afspraak voor jezelf om van de allernieuwste inzichten te profiteren!

De laatste wetenschappelijke inzichten over lipofilling

In het Nederlands Tijdschrift voor de Plastische Chirurgie (het Nederlandse vaktijdschrift van de wetenschappelijke vereniging waar alle Nederlandse plastisch chirurgen lid van zijn) worden iedere maand de laatste ontwikkelingen gedeeld. Dr. Jeroen Stevens mocht op uitnodiging een overzichtsverhaal schrijven over de laatste inzichten die er wetenschappelijk te noemen zijn over lipofilling.

Lees hier zelf mee en u weet wat de plastisch chirurg weet.

Innovaties in lipofilling

Lees hier een publicatie in PRIME, een toonaangevend wetenschappelijke internationaal tijdschrift voor de esthetische en anti-aging-industrie. In dit artikel bespreek ik samen met Joep C.N. Willemsen de laatste ontwikkelingen op het gebied van lipofilling waaronder overleving van het transplantaat, verbeteringen in de oogsttechnieken en oncologische veiligheid.

Lees hier meer.

Bloedplaatjes rijk plasma

In een toonaangevend internationaal Amerikaans tijdschrift voor plastisch chirurgen is een overzichtsartikel geaccepteerd van dr. Jeroen Stevens en zijn onderzoeksteam over Bloedplaatjes-Rijk Plasma en de gevolgen voor de hersteltijd en de esthetische uitkomsten bij gelaatsverjonging.

Luister de podcast zelf

De Journal Club van het tijdschrift Plastic & Reconstructive Surgery heeft ons artikel over het effect van PRP op lipofilling besproken.

Klik op deze link en luister deze podcast zelf af: het artikel wordt zeer hoog aangeslagen en met name de conclusie is goed !

Interview

Persoonlijk interview door geneeskundestudente Tess Bevers waarin aandacht voor de professionele keuzen van Jeroen Stevens en hoe cosmetische chirurgie leidde tot wetenschappelijk onderzoek naar reparatie en uiteindelijk PRS werd uitgevonden!

Lees hier het interview.

Presentaties

WCORT, 2018: PRS lijkt te helpen tegen slijtageklachten van de pols

WCORT Milaan, 2018

PRS is nu ook getest bij arthrose klachten van het CMC-1 gewricht van de hand (duimmuis) en blijkt zowel pijn te verminderen als functieklachten te doen herstellen! Meer onderzoek is nodig, maar de eerste resultaten lijken bemoedigend.

Bekijk hier meer.

Presentatie biochirurgie tijdens het ISAPS congres in Geneve

In September 2012 werd op het allerhoogste platform voor wetenschappelijke presentaties voor cosmetische plastische chirurgie ter wereld met enige trots 3x gepresenteerd over biochirurgie en het 1.2.3.Dimensionaal concept.

De internationale organisatie ISAPS had een groot congres in Geneve belegd en over bovenstaande zaken werden o.a. gepresenteerd. Zie hier de aankondiging in de congres brochure.

Dr. Jeroen Stevens is toegelaten als lid van deze internationale vereniging en heeft de status van inspector bij deze club (wat betekent dat hij klinieken op uitnodiging kan visiteren om de kwaliteit te controleren).

Bekijk hier meer.